Gemeente Velsen

Welkom!

De afgelopen jaren is informatie verzameld over de kunstwerken in de gemeentelijke collectie en hun makers. Alles is opgeslagen in een database, de KunstManagementTool (KMT), en aansluitend hierop is deze kunstwebsite gerealiseerd. Het was een behoorlijke klus, maar het resultaat mag er zijn! 

Anders dan het gelijknamige boekje, waarvan in december 2020 een nieuwe uitgave is gerealiseerd, verstrekt de website niet alleen informatie over de gemeentelijke kunstwerken in de buitenruimte, maar ook over het tweedimensionale werk en de driedimensionale kunst “binnen”. Eveneens is informatie opgenomen over stukken uit de historische collectie, die te vinden zijn in het gemeentehuis, in bruikleen zijn gegeven bij b.v. het Noord-Hollands Archief of in opslag staan. Hier moet echter nog een completeringsslag plaatsvinden. U kunt op deze website diverse zoekfuncties gebruiken, zoals de naam van de kunstenaar, de titel van het werk, het soort kunstwerk (beeld, schilderij etc.) of het adres. Ook kunt u zoekfuncties combineren.

U zult bij raadpleging zien dat nog niet alle bestanden compleet zijn. Heeft u relevante informatie die de ontbrekende delen kunnen aanvullen, deel dit dan s.v.p. met ons.

Ik wens u veel plezier bij het beleven van Beelden van Velsen.

Jeroen Verwoort

Wethouder Kunst & Cultuur