Gemeente Velsen

BEHOUDEN OF SLOPEN?

De kopgevel van de Kennemer gymzaal aan het Moerbergplantsoen in IJmuiden bestaat uit een kunstwerk van beeldend kunstenaar Bouke Ylstra (1923-2009). Het gaat om het bakstenen reliëf, getiteld “Sportfiguren”, dat Ylstra in de jaren ’60 van de vorige eeuw realiseerde.

In 2021 sloopt de gemeente Velsen de huidige gymzaal. Deze wordt vervangen door nieuwbouw, om te voldoen aan de eisen van deze tijd. Bij de gehele sloop van de huidige gymzaal, verdwijnt het kunstwerk. De gemeente is daarom benieuwd hoe belangrijk het kunstwerk van Ylstra is voor de inwoners van Velsen. Op basis van de reacties wordt bepaald of het kunstwerk bewaard zal worden, door de gehele gevel in te passen in de nieuwbouw.

• Ken jij dit kunstwerk?

• Vind je dat de gemeente dit kunstwerk moet behouden?

• Het behouden van dit kunstwerk kost minimaal €40.000,-.

Vind je dat de gemeente geld vrij moet maken om dit kunstwerk te behouden?

• Vorig jaar hebben inwoners van Velsen een bijdrage geleverd voor het behouden van het wandreliëf van kunstenaar Karrèr aan de Bloemendaalsestraatweg in Santpoort-Zuid. Ben je bereid om je in te zetten voor het behoud van het kunstwerk van Ylstra? Zo ja, op welke wijze?

Geef antwoord op deze vragen via https://surveys.enalyzer.com?pid=tepanade

Je kunt de enquête invullen tot en met maandag 9 maart 2020.

Fuga staat op zijn plaats!

Lees meer

Gaat het redden van het kunstwerk Sportfiguren van Bouke Ylstra € 50.000,00 kosten?

Op de huidige locatie van het bakstenen mozaïek getiteld Sportfiguren (Bouke Ylstra) aan het Moerbergplantsoen, zal een nieuwe sportzaal gerealiseerd worden. Is het kunstwerk hierin te integreren?

Lees meer

De Kunstcommissie Velsen wenst u een gezond, gelukkig en succesvol 2020!

Lees meer