Street art-route IJmuiden Rauw aan Zee

“Kantje pikken”

In het havengebied van IJmuiden wordt er de komende weken, op verschillende locaties langs de route naar IJmuiden aan Zee, opnieuw Street art gerealiseerd. Dit is onderdeel van het project de Rauwe Loper van de gemeente Velsen. De gemeente heeft hierin de samenwerking gezocht met Amsterdam Street Art (ASA) en gebruikgemaakt van de expertise van de Velsense kunstcommissie.

1e Locatie: “de Geul” (20 x 6 m.) / kunstenaars: Karski & Beyond;

2e Lokantie: Timmerbedrijf Jonkman BV, Ohmstraat (25 x 4 m.) / kunstenaar: Smates (Belgie).

Planning:

Deze week worden de voorbereidingen getroffen en op dinsdag 20 april a.s. zullen de kunstenaars gaan starten. Verwacht wordt dat zij uiterlijk op 28 april a.s. klaar zijn, waarna de werken een beschermende coating krijgen.

Info:

“Met de uitrollen van “de Rauwe Loper” willen we de bezoekers en inwoners van IJmuiden het rauwe karakter van IJmuiden laten ervaren, de toegankelijkheid verbeteren en met trots laten zien wat IJmuiden allemaal te bieden heeft. De Kunstcommissie Velsen bracht het afgelopen jaar verschillende locaties langs de Haven- en Pierroute in kaart. Na overleg met de eigenaren zijn er verschillende locaties gevonden waarop Street art gerealiseerd is en wordt.

In samenwerking met Amsterdam Street Art zijn per locatie verschillende kunstenaars geselecteerd. De selectie resulteerde in een groep hoogstaande (inter)nationale kunstenaars die met hun werk passen bij de rauwe identiteit van IJmuiden. Voor dit project wordt ook samengewerkt met RIGO Verffabriek. De kunstwerken op beide eerst opgeleverde locaties (2020), te weten op de muren van Wageningen Marine Research en Aannemingsmaatschappij de Branding, zijn reeds uitgevoerd door het kunstenaarsduo Bier en Brood. Verwacht ook op de muur in “de Geul” en op de muur van Timmerbedrijf Jonkman BV aan de Ohmstraat, een spraakmakend kunstwerk met beide een directe link naar het unieke karakter van IJmuiden.

Eerste afbeelding op de Kantje pikken 2021 pagina
Terug naar het overzicht