Gemeente Velsen

Karski & Beyond Roelof Schierbeek (Beyond)

Roelof Schierbeek is een ervaren kunstenaar met een portfolio van muurschilderingen en graffiti. Hij heeft zich bekwaamd in Eventmanagement, schilderen, fotografie en Live demonstraties. Hij is tevens docent, afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, en designprofessional. Toen Karski zijn eerste grote muurschildering maakte, in de sloppenwijken van Harare (Zimbabwe), ontdekte hij hoeveel een schilderij doet voor de mensen die er in de buurt wonen. Er ontstond trots dat ze in een een "kunstgebouw" woonde.

Karski & Beyond is een Nederlands kunstenaarsduo. Ze hebben een achtergrond in grafisch ontwerp, volgden de academie voor schone kunsten en waren nauw betrokken bij graffiti. Karski pakte de spuitbus op toen hij nog maar 10 jaar oud was. Beyond, van een andere generatie, begon in 1997. In 2012 zijn zij begonnen met het combineren van hun vaardigheden, eerst als experiment. Aangezien de eerste muur die ze samen schilderden zo goed uitpakte, besloten zij hun krachten te bundelen. Sindsdien hebben zij in tal van landen verschillende muurschilderingen gerealiseerd. Karski & Beyond hebben beiden een passie voor reizen en het maken van kunst.

Hun werk staat bekend om het gebruik van originele en levendige kleurencombinaties. Het bevat realistische, grafische, abstracte elementen en dynamiek. Voor Karski & Beyond is kunst een manier om zich uit te drukken; elk schilderij vertelt een verhaal. De muurschilderingen van Karski & Beyond bleven niet onopgemerkt. In 2017 ontvingen ze de “Dutch StreetArt Award” voor de “Beste Nederlandse Muurschildering”.

Den Haag - 1983
Ik weet meer over deze kunstenaar

Kunstwerken van Karski & Beyond Roelof Schierbeek (Beyond)

Karski & Beyond Roelof Schierbeek (Beyond)

Locaties kunstwerken